Tunnetko toivottomuutta?

Onko-tavoitteesi-paivitetyt

Varmasti jokainen meistä on tuntenut toivottomuuden tunnetta joskus, se on ihan luonnollista. Mutta mikäli toivottomuuden tunne jatkuu pitkään tai valtaa elämää liikaa, asialle on tärkeä tehdä jotain, jotta voi paremmin.

Elämän kriiseissä toivottomuus voi hetkellisesti vallata tunnetilaa ja silloin on hyvä muistaa, että tunnetila ei ole pysyvä. Pelkästään sen tiedostaminen saattaa rauhoittaa.

6 konkreettista tapaa helpottaa oloa

1. Keskity juuri tähän hetkeen.
Älä anna tulevan tai menneen kuormittaa sinua. Yritä palauttaa harhaileva mieli aina tähän hetkeen ja keskity seuraamaan mitä ympärilläsi tapahtuu. Jos olet esimerkiksi kävelyllä pihalla, voit seurata näetkö lintujen lentävän, millaisia puita ympäristössäsi on ja keskittää huomiosi mihin tahansa, mihin voit kiinnittää katseesi.

2. Keskity hyvään mielen tekemiseen.
Keskity tekemään mitä tahansa mikä tuottaa sinulle hyvää mieltä tai edes tasaista mieltä. Se voi olla vaikkapa pitkä lämmin suihku, sauna tai vaikka uiminen uimahallissa tai luonnon vedessä.

3. Älä jää yksin.
Soita ystävälle, johon luotat ja joka on empaattinen ja hyvä kuuntelija. Ystävän tuki on tärkeää silloin, kun on paha olla.

4. Hanki apua.
Soita esim. oman kaupunkisi terveysasemalle ja ota selvää mistä voit saada keskusteluapua.

5. Älä syyllisty
Älä syyllistä itseäsi siitä, että tunnet toivottomuutta. Se ei ole sinun syysi.

6. Muista nukkua ja syödä
Pidä huolta, että nukut riittävästi ja syöt tarpeeksi.

Täysii seminaari

Tampere talolla on 12.11.2022 Täysii seminaari, jossa on aiheena Toivo. Olen siellä puhumassa siitä, miksi on tärkeää ettei toivoa menetä koskaan ja miten ylläpitää toivoa. Lisätietoa ja liput löydät täältä.

Mikäli tunnet toivottomuutta ja haluaisit käsitellä tunnetta valmennuksellisin keinoin, autan mielelläni. Esim. NLP-valmennustekniikat ovat erinomaisia tunteiden käsittelyyn, jolloin tunnekokemus voi helpottua valmennuksen myötä.

Kaipaatko tukee kuormittavaan elämäntilanteeseen? 

Hei, olen Emili

Emili-Osara-Valmentaja-Blogi

Olen muutosvalmentaja suurella sydämellä, ja koulutukseltani myös KTM ja fytonomi.

Lähestyn asioita konkreettisesti ja minulla on kyky havainnoida asiakkaan rajoittuneita uskomuksia, jotka estävät eteenpäin menoa solmukohdissa.

Iloinen ja lempeä asenne sekä aina kannustava ilmapiiri luovat hyvät puitteet turvalliseen eteenpäinmenoon.

Minulla on pitkä kokemus hyvin erilaisista toimintaympäristöistä toimimisesta, kuten YK ja ulkoasianministeriön kehitysyhteistyöosasto.

Valmennusta olen tehnyt erityisesti stressinhallinnasta ja kriisitilanteissa luoden konkreettisia askelia kohti parempaa yhdessä asiakkaan kanssa.

Yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2009 asti.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *