Muutosta joulustressiin – toimi tänä jouluna toisin

Muutosta-joulustressiin-Emili-Osara

Joulu aiheuttaa monenlaisia tunteita ja monenlaisia mielikuvia eri ihmisille. Yksi stressaa joululahjojen määrästä, toinen joulusiivouksesta, kolmas siitä, että joutuu elämään pitkän loman väkivallan keskellä neljän seinän sisällä.

Muutosta joulustressiin

Mitä jos tänä vuonna toimisit erilailla? Mitä se tarkoittaisi sinun kohdallasi?

Entä sitten, jos olet uupunut ja joulusiivous jää tekemättä? Olisitko onnellisempi tai voisitko paremmin, jos vain lepäisit?

Voisitko juuri tänä jouluna olla itsellesi armollisempi?

Mitä se tarkoittaisi juuri sinulle? Mitä sinä haluaisit tehdä?

Entä ne, jotka elävät väkivallan keskellä. Voi olla tilanne, mikä on jatkunut vuosia tai vuosikymmeniä. Silti, koskaan ei ole liian myöhäistä muuttaa asioita. Se vaatii muutoksen, mutta se on mahdollista.

Pelkästään se tieto, että muutos on mahdollista, voi olla pelastus, kun antaa omalle mielelle sen sysäyksen, että asiat voivat muuttua. Voit aloittaa vaikkapa sanomalla asian ääneen jollekin auttajalle. Tai otat yhteyttä esimerkiksi Ensi- ja turvakotien liittoon. Apua on saatavilla. Olet takuulla vahvempi kuin uskot.

Väkivallan kierre saa mielen usein mestariksi selittämään, miksi tilannetta ei voi muuttaa tai miksi ei uskalla lähteä. Siitäkin huolimatta: entä jos se sittenkin olisi mahdollista?

Entä jos sittenkin elämä voisi olla parempaa?

Entä jos elämä voisi ensi vuonna muuttua? Entä jos pystyt siihen sittenkin, vaikka olisit uupunut?

Jos yhden asian muuttaisit ensi vuonna elämässäsi, mitä se olisi juuri sinulle?

Pystyt ihmeisiin! Toivoa on aina.

Mikäli tarvitset apua elämänmuutoksen tekemiseen tai stressikuorman muuttamiseen, olethan yhteydessä, jos kaipaat valmennuksellista apua.

Hyvää, turvallista ja levollista joulun aikaa!

Kaipaatko tukee kuormittavaan elämäntilanteeseen? 

Hei, olen Emili

Emili-Osara-Valmentaja-Blogi

Olen muutosvalmentaja suurella sydämellä, ja koulutukseltani myös KTM ja fytonomi.

Lähestyn asioita konkreettisesti ja minulla on kyky havainnoida asiakkaan rajoittuneita uskomuksia, jotka estävät eteenpäin menoa solmukohdissa.

Iloinen ja lempeä asenne sekä aina kannustava ilmapiiri luovat hyvät puitteet turvalliseen eteenpäinmenoon.

Minulla on pitkä kokemus hyvin erilaisista toimintaympäristöistä toimimisesta, kuten YK ja ulkoasianministeriön kehitysyhteistyöosasto.

Valmennusta olen tehnyt erityisesti stressinhallinnasta ja kriisitilanteissa luoden konkreettisia askelia kohti parempaa yhdessä asiakkaan kanssa.

Yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2009 asti.

Uusimmat artikkelit